Miből akarsz megélni?

Az online marketingben (mondjuk, én jobb szeretem az online értékesítés kifejezést, több okból is, bár tágabb értelemben a marketingbe is bele lehet érteni az értékesítést is) leginkább arról beszélünk – legalábbis ami a végső céljaink elérésével kapcsolatban minket most érdekel –, hogy miként lehetséges a lehető legkevesebb offline (azaz, a hagyományos, nem az Interneten keresztül történő) tevékenységgel a lehető legtöbb terméket vagy szolgáltatást értékesíteni.

Más szavakkal, a lehető legolcsóbban és a lehető legkisebb energia- és időbefektetéssel a lehető legtöbb eladást elérni és így a lehető legnagyobb profitra szert tenni. És én mindössze ezt értem alatta, amikor a végső célról beszélek. (Természetesen nem az online marketing tevékenységben létező egyéb célokról beszélek most, amiket szintén meg kell valósítani, hanem arról, hogy amennyiben ebből a tevékenységből szeretnél megélni, akkor EZ a legvégső cél, amit el akarsz érni. Vannak más fontos célok is, de mint végcél ezt kell elérned, különben éhen halsz. Ez a rideg valóság.)

Online marketing - miből akarsz megélni?

Online marketing – miből akarsz megélni?

Én mindössze csak arról beszélek, hogy ha az online értékesítésből, marketingből akarunk megélni, akkor valójában EZ A LEGFONTOSABB cél! Úgy értem, számomra ez a legfontosabb, már ha nem jótékonykodni szeretnék. Lehetséges, hogy ez így egy túlságosan is leegyszerűsített, túlságosan prűd megfogalmazás, és talán néhány „szakértő” fel is kapja a fejét ezen kijelentés olvasásakor. És ha bárki bármi mást mond vagy gondol is erről, az szíve joga! Sok sikert hozzá! Egyáltalán nem célom belegázolni senki lelkivilágába és nem célom bárki tudását és tevékenységét leértékelni vagy megkérdőjelezni. Távol álljon tőlem!

Tudom, hogy ez így kevésnek tűnik, és mondhatnád, hogy „de hát ott van a szolgáltatás, a segítség, az ingyenes anyagok, a címlista építés, a felmérések, stb., ezekkel mi lesz; ezek nem fontosak?”. Nos, ezek a dolgok NAGYON fontosak, sőt ezek nélkül lehetetlen lenne mindezt megvalósítani, ugyanakkor ez NEM változtatja meg az előzőekben leírt végső célt, amennyiben az online marketingből szeretnél megélni. Ezek feladatok, tevékenységek, és egyéb célkitűzések, amiket el kell végezni, meg KELL valósítani, el kell érni, kellő alázattal és affinitással, mert e nélkül lehetetlen küldetésbe fogsz. De ha nem keresel vele SOK pénzt, akkor az egész semmit nem ér – hacsak nem az a célod, hogy „jól elszórakoztasd magad.”

Az én nézőpontomból tehát az online értékesítési tevékenység legfontosabb célja, hogy elegendő pénzt keressek vele, miközben nagyon minimális költségek mellett dolgozom. Így az adók befizetése után a lehető legtöbb pénz maradjon a zsebemben. Ha Neked bármi más a célod ezzel, azt teljes mértékben tiszteletben tartom, és ha máshonnan elegendő jövedelemre teszel szert, akkor tényleg nincs szükséged arra, hogy komolyan vedd ezt az egészet.

Ez az eBook azoknak íródott, akik teljes egészében, vagy leginkább online értékesítésből akarnak megélni. Méghozzá JÓL megélni!

 

Bűn, ha nincs pénzed…

Online marketing - "bűn", ha nincs pénzed

Online marketing – “bűn”, ha nincs pénzed

Mielőtt arra gondolnál, hogy én egy érzéketlen, pénzhajhász valaki vagyok, akkor hadd tegyek világossá számodra egy dolgot!

Ma egy kapitalista világban élünk, kapitalista szabályokkal, legalábbis Magyarországon biztosan. Ha nincs pénzed, sőt, ha nincs elég pénzed, az BŰNNEK SZÁMÍT, legalábbis abban az értelemben, hogy ebben az esetben két lehetőséged marad: (1) vagy eltartanak (ami szélsőségesen megalázó és kiszolgáltatott helyzet, véleményem szerint), vagy (2) szó szerint bűnözésből kell megélned, vagy koldulsz (ami a bűnözés egy másik formája). Azt gondolom, egy épelméjű ember számára egyik út sem járható.

A számláidat ki kell fizetned.

Enni kell adnod a gyerekeknek.

Iskoláztatni kell őket.

Vannak egyéb szükségletek, mint pl. szórakozás, sportolás, nyaralás, utazás, autó, stb., ezernyi dolog, ami pénzbe kerül.

Miből teremted meg ezeket?

Dolgozhatsz alkalmazottként. Semmi baj nincs ezzel, ha megbecsülnek és tisztességes munkával elegendő pénzt tudsz megteremteni magadnak és családodnak. Ettől függetlenül „másodállásként” ugyanúgy folytathatsz online értékesítési tevékenységet, egy kis plusz jövedelemre téve szert.

Vagy dolgozhatsz teljes egészében „online marketingesként”. Na, nem oktatóként gondoltam (bár ki tudja, akár az is!), hanem elsősorban úgy, hogy te magad értékesítesz valamilyen szolgáltatást, terméket, tevékenységet a neten. Ma már az emberiség jelentős része használja az Internetet, ami több, mint 3 milliárd felhasználót jelent! Tehát, bőven van elég piac, bárki számára. (Hogy ezt hogyan teremtsd meg, ehhez ad segítséget ez az eBook.)

Visszatérve a korábbi gondolatmenethez, a megélhetéshez pénz kell, akár tetszik ez valakinek, akár nem. A tisztességes megélhetéshez tisztességesen megszerzett pénz kell. Az emberek nagy része így gondolkodik és tesz.

Tehát, amikor én arról beszélek, hogy a lehető legtöbb pénzt termeld meg az online értékesítés (marketing) segítségével, akkor én tisztességes tevékenységgel, megfelelő szolgáltatással, segítségnyújtással, támogatással, kellő alázattal és szeretettel, elkötelezettséggel, stb. megtermelt pénzről beszélek. Nem csalásról, szélhámosságról, becsapásról, vagy ilyesmiről! Ez az alapja az egész gondolkodásnak, tevékenységnek. Ugyanakkor arról is beszélek, hogy tedd mindezt úgy, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle – ezt pedig (sajnos vagy nem sajnos) elsősorban pénzben mérik. Végül is ezért vágnál bele, nem igaz?

 

Így tehát a célkitűzés egy kissé finomítva:

Tisztességes úton megtermelt elegendő mennyiségű pénz, ami megfelelő színvonalú segítségnyújtással és szolgáltatással párosul egy olyan jól szervezett és „összerakott”, félig-meddig önállóan működő rendszer segítségével (felhasználásával), amivel MINDKÉT fél nagyon jól jár és teljesen elégedett.

Ezt értem én az online értékesítés (marketing) alatt. És a fenti mondat minden egyes szavát gondosan megválogattam! Semmi baj nincs a tisztességesen megszerzett pénzzel, amivel MINKÉT fél nagyon jól jár és elégedett!

(Részlet a teljes mesterkurzus eBook-ból…)

Kattints ide és olvasd el a Mit értékesítsek? Mihez értek? 10 DÖNTŐ kérdés, amire választ kell adnod bejegyzést is!

 


Online értékesítési kurzus

Online értékesítési kurzus

 

Tudj meg még sokkal többet a témáról!

Irány az online értékesítéssel foglalkozó 1 hónapos, INGYENES email-tanfolyam ==>

 

 

Az anyagok szerzője: Kuzma Ferenc, 17 éves értékesítői és 6 éves online értékesítési tapasztalattal rendelkező tanácsadó.

(Az oldal feltöltés alatt áll. A tartalmat folyamatosan bővítjük. Addig is türelmedet kérem! Iratkozz fel az INGYENES anyagokra, és kezd el beépíteni vállalkozásodba az ott tanultakat!

Jó tanulást és sikeres alkalmazást kívánok!

Kuzma Ferenc, info@ertekesitesmegoldasok.hu )